sončna očala za otroke pisanih barv in vzorcev

maj 31, 2018


Kaj morate vedeti, ko kupujete sončna očala za otroka?
 Preverite, kaj morate vedeti o izbiri sončnih očal za otroke, katerih oči so na nevarne UV žarke še toliko bolj občutljive.
 
To, da svojega otroka naučite nositi sončna otroška očala in ga podučite o pomembnosti nošenja sončnih očal, je izjemnega pomena. Očesne celice, ki jih uničijo nevarni sončni žarki, se za razliko od ostalih v telesu, namreč nikoli ne obnovijo, kar lahko vodi celo v slepoto. Otroške oči, ki se še razvijajo, pa so na močno sonce še toliko bolj občutljive. In kako izbrati kvalitetna sončna očala za vašega sončka?
 Otroška sončna očala morajo biti iz kvalitetnih materialov

Ko otroku kupujete sončna očala, za začetek preverite, da je okvir iz materialov, ki ne povzročajo alergij in da imajo očala oznako CE in 100% UV zaščito. Če pogledamo skozi njih pod kotom, se slika ne sme pačiti. Sama oznaka za UV zaščito nikakor ni dovolj, zato se izogibajte nakupovanju otroških sončnih očal z dvomljivim poreklom. “Vsekakor je bolje, da je otrok brez sončnih očal, kot pa s slabimi. To velja tako za otroke, kot za odrasle,” poudarja Mateja Kožar, mojstrica optike iz Optike Paradiž.

  • Share:

You Might Also Like

0 komentarji